26 Ocak 2015 Pazartesi

Peynirli Ispanaklı Lazanya





Bu tarifin iç malzemelerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bence ıspanak ve peynir çok yakıştı :)

Malzemeler:

12 dilim lazanya
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım su bardağı doğranmış soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
2 rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz-Karabiber
Yarım kilo ıspanak
2 yemek kaşığı maydanoz
2 yemek kaşığı taze fesleğen (isteğe bağlı)
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase ufalanmış beyaz peynir

Orta ateşte zeytinyağında soğanları kavuruyoruz. Üzerine sarımsakları ekliyoruz. Tuz, karabiber, salça ve rendelenmiş domatesi de ekleyip pişiriyoruz. İsterseniz fesleğen de ekleyebilirsiniz. 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp beletiyoruz.

Lazanyaları paketteki talimatına göre haşlıyoruz ve süzüyoruz. Bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine lazanyaları diziyoruz.

Başka bir tavada ıspanakları doğrayıp kavuruyoruz. Bir kaseye alıyoruz ve üzerine maydanoz, tuz, karabiberve beyaz peyniri ekliyoruz.

Hazırladığımız ıspanaklı harcı lazanyalara eşit olarak paylaştırıyoruz ve rulo halinde sarıyoruz. Isıya dayanıklı fırın pişirme kabına diziyoruz. Üzerine kepçe yardımıyla hazırladığımız domates sosundan döküyoruz. Kalanını aralarına ekleyiyoruz. En son olarak üzerine rendlenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.

Önceden ısıtılmış 180C fırında 20-30 dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder