14 Ocak 2015 Çarşamba

Mısırlı Kırmızı Fasulye




Bu fasülye başka fasülye.... Sakın kuru fasülye diye düşünmeyin.. Bunu denedikten sonra fasülyeye bakış açınz değişecek :)


1,5 su bardağı kırmızı fasülye
1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti (Steak)
2 adet doğranmış soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı salça
2 adet doğranmış domates
Sıvı yağ
Su
Tuz, karabiber ve acı toz biber


Öncelikle etimiz bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Etlerimiz piştikten sonra doğranmış soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Sakın başka tencere kullanmayın. Yoksa etin lezzeti kaçar. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. Soğanların rengi döndükten sonra salça ve domatesleri ekliyoruz. Kırmızı fasülye genelde konserve halinde satılıyor. Konserveden çıkardığımız kırmızı fasülyeleri iyice yıkıyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Tuz, karabiber ve kimyonu ekliyoruz. İyice karıştırdıtan sonra 2 su bardağı kadar ılık su ekliyoruz. Çok sulu olmayacak. Etler iyice pişene kadar ortaateşte pişiriyoruz. En son olarak haşlanmış mısırları da ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz.

Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder