19 Ocak 2015 Pazartesi

Elma Halkaları



Elmanın her hali lezzetlidir... Kurabiyesi, turtası, pastası,keki... Ama bir de bu tarifi deneyin ve yemek listenize ekleyin :)

Malzemeler:

4 elma
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
Yarım  çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Pudra şekeri
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 yumurta
1,5 su bardağı süt
Sıvı yağ


Bir kapta un, kabartma tozu, hindistan cevizi,tarçın, tuz ve şekeri karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ve sütü çırpıyoruz. Daha sonra iki karışımı yavaş yavaş karıştırıyoruz.

Elmaları soymadan yuvarlak halkalar halinde kesiyoruz. Ortalarını çıkartmak için kurabiye şekillendiricileri kullanabilirsiniz. Daha sonra hazırladığımız karışımın içinde arkalı önü çeviriyoruz.




Bir tavada sıvı yağı ısıtıyoruz ve elma halkalarını kızartıyoruz. Bir maşa yardımıyla elmaları yağdan çıkarıp havlu peçete üzerinde fazla yağını alıyoruz. Daha sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder