31 Ocak 2015 Cumartesi

Antep Fıstıklı Fas Köftesi



Köfte, Dünya'nın bir çok ülkesinde sevilerek yenen bir yemektir. Ve bir çok çeşidi vardır. Bugün vereceğim tarif, Fas taraflarından ve gerçekten çok lezzetli...

Malzemeler

500gr. kuzu kıyma
Yarım bardak galeta unu
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
60 gr. Antep fıstığı (orta boyda parçalanmış)
Tuz-Karabiber
1 diş sarımsak
2 domates rendesi
1 çorba kaşığı salça
Maydanoz

Bir kapta kıyma, galeta unu, 1 diş sarımsak, soğan, kimyon, tuz ve karabiberi iyice yoğuruyoruz. Fıstığın 40 gr kadarını da ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde topcuklar hazırlıyoruz. Buzdolabında 10 dk kadar bekletiyoruz.

Tavada rendelenmiş domates, salça ve 1 diş sarımsağı karıştırıp sos kıvamına getiriyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.

Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyarak ısıtıyoruz. Köfteleri pişene kadar döndürerek kızartıyoruz. En son kalan fıstıkları da ekliyoruz ve kavuruyoruz. Ilık olan domates sosunu sevis tabağımıza alıyoruz ve üzerine pişen köfte ve fıstıklarımızı koyuyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder