12 Aralık 2014 Cuma

Viyana'nın Ünlü Patates Salatası




Türkiye'den Viyana'ya gelince çok farklı lezzetlerle tanıştım. Türkiye'de herkesin bildiği patates salatası burda da her restaurantta bulunan bir lezzet ama bizimkinden biraz farklı.

5-6 adet orta boy patates,
2 adet Soğan,
1 adet Limon,
1 çorba kaşığı sirke,
3 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı Mayonez,
Yarım su bardağı Sıvı yağ,
Tuz, az karabiber



Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup haşlayalım. Patatesler haşlanırken diğer yandan soğanları ince ince doğruyoruz. Doğradığımız soğanları tuzla ovup acısını çıkarıyoruz. Ayrı bir kapta sıvı yağı, limon,sirke,tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. En son olarak yoğurt, mayonez ve soğanı da ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.

Haşlanan patatesleri çok kalın olmayacak şekide yuvarlak doğruyoruz ve soğumasını bekliyoruz.

Soğuyan patateslerin üzerine yaptığımız harcı döküp iyice karıştırıyoruz. Ama dikkatli karıştırın ki patatesler ezilmesin.

Salata kabına alıp üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

Damak tadınıza göre yoğurt ve mayonezsiz de yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder