11 Aralık 2014 Perşembe

Vanilyalı Ay Kurabiyesi






280 gr un 
200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr fındık (dövülmüş)
80 gr pudra şekeri
1 pk. Vanilya şekeri
Pudra şekeri (üzeri için)
Vanilya şekeri (üzeri için)


Un, tereyağı, pudra şekeri, vanilya şekeri ve fındığı iyice yoğurun. Elde edilen hamuru 2 saat kadar dinlendirin. 
Fırınınızı 170 ºC önceden ısıtın. Bekletilen hamuru 1,5 cm kalınlığında rulo yapın ve eşit uzunlukta kesiniz. Kestiğiniz parçaları hilal şekline getiriniz. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine diziniz.
Fırında 15 dakika pişiriniz.
Vanilya şekeri ve pudra şekerini iyice karıştırıp, fırından çıkarttığınız kurabiyelerin üzerine serpiniz.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder