13 Aralık 2014 Cumartesi

Otlu Tereyağı



Sabah kahvaltısında, sıcacık kızarmış ekmeğin üzerine, fırından çıkmış mis gibi kızarmış tavuğun üzerinde ya da ızgaradan aldığınız etin üzerinde muhteşem bir tat... Aslında bu tarife çok daha çekici bir isim bulmak lazım. Çünkü tatlı hariç tüm lezzetlere uyum sağlıyor.

Malzemeler:

250 gr Tereyağı
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı biberiye
2 tatlı kekik

Öncelikle size bir tavsiye : Aldığınız tereyağını derince bir tavada eritin. Bir süre sonra tereyağının üzerinde köpükler oluşacak. Bu köpükleri bir kaşık yardımıyla atınız. Daha sonra bir kaba koyup buzdolabına koyunuz. Buzdolabında katılaşan tereyağını ters çevirin ve altında biriken suyu da dökün. Bu sayede daha sağlıklı ve katkısız bir tereyağınız olacaktır.

Gelelim otlu tereyağımızın yapımına :)

Oda sıcaklığındaki tereyağını çatalla ezelim. Ardından ince ince doğranmış kekik, biberiye ve dövülmüş sarımsağı ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıdın ya da streç filmin üzerine dökelim. Rulo haline getirip buzluğa koyalım. Katılaştıktan sonra dilimleyerek kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder