24 Aralık 2014 Çarşamba

Pesto Soslu Şiş Karides



Denizden babam çıksa yerim diyenlerdenim :) Karides, besin değeri olarak bir çok vitamini içinde barındırır. Üzerine limon sıkıp yerseniz bile lezzetlidir.
Bugün pesto sosu ile şişe takarak sunacağım size..

Malzemeler:

Yarım su bardağı fesleğen
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı çam fıstığı (kavrulmuş)
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz- Karabiber
1 kilo soyulmuş karides
Çöp şiş

Blender yardımıyla fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, parmesan, limon, zeytin yağı, tuz ve karabiberi iyice küçültüyoruz. Bir gece boyunca ağzı iyice kapatılmış bir kavanoz içinde bekletiyoruz.

Beklettiğimiz pesto sosumuzun içinde karideslerimizi 20-25 dakika marine ediyoruz. Daha sonra çöp şişe diziyoruz. Tavaya çok az tereyağı koyuyoruz ve hazırladığımız karidesli çöp şişlerimizi arkalı önlü 2-3 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder