18 Aralık 2014 Perşembe

Kaşarlı Ispanak Topları





Kış geldi. Ispanaklar pazarlarda yerini aldı. Sonuçta ıspanağın her türlüsü faydalı değil mi? Birde evde bayatlamış ekmek varsa tamamdır. Şimdi küçük ve sevimli topları yapıp masalarımıza koyabiliriz.

Malzemeler:

1 kilo ıspanak
3 su bardağı ufalanmış bayat ekmek
1 soğan
2 yumurta
1 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tereyağı
Tuz, karabiber (isteğe bağlı pul biber)


Ispanakları iyice yıkayıp haşlıyoruz. Haşlanan ıspanakların iyice suyunu süzüyoruz. Soğan ve sarımsakları ince ince doğruyoruz. Bir kabın içine ıspanak, bayat ekmek, soğan, sarımsak, yumurta, baharatları ve eritilmiş tereyağını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Küçük toplar hazırlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.





180C önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz.

 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder