18 Aralık 2014 Perşembe

İngiliz Çoban Turtası



İsterseniz küçük güveçlerde, isterseniz borcamda da sunabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Ana yemek olarak sunabileceğiniz bu yemeğin yanında sadece salata ile servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr. kuzu kıyma
1 buçuk su bardağı tavuk suyu
6 adet büyük patatesten yapılmış püre
1 sap kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 havuç
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı domates salçası
Kekik, tuz, karabiber
2 çay kaşığı un
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sıvı yağ


Öncelikle soğan, sarımsak, havuç, kerevizi ince ince doğrayalım. Bir tavaya kıymayı koyup sıvı yağ ile 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve bezelyeyi ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz, karabiber, kekik ve salçayı da ekleyip 2-3 dk daha kavuruyoruz. Son olarak unu da ekleyip sürekli karıştırıyoruz. İyice karışan harcımızın üzerine tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.

Güveçlerin içine hazırladığımız harcı eşit şekilde koyup üzerine yine eşit şekilde patates püresini koyuyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini pürelerin üzerine serpiyoruz.

Önceden ısıtılmış 200C frında 20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder