24 Aralık 2014 Çarşamba

Fırında Zencefilli Kaburga





Kaburgayı pişirirken önemli olan şey sosudur. Yoğurtlu, kekikli, salçalı gibi birçok sos yapabilirsiniz. Ama bu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Mazlemeler:

1 kg. parçalanmamış kaburga
1 tatlı kaşığı bal
1 çay bardağı Cola
Yarım çay bardağı rendelenmiş zencefil
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı hardal
Yarım limon suyu
Tuz- Karabiber- Kekik

Şimdi malzemelerde colayı görünce şaşırdınız. Evet bildiğimiz cola. Bu tarifteki amacı kaburgaların nar gibi kızarması. Zencefilin amacı ise hafif bir acılık vermesi..

Öncelikle bal, zencefil, yağ, hardal,limon ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş colayı ekliyoruz. Birden ekmeyin çünkü köpürebilir. Kaburgalarımızı arkalı önlü bolca bu sosa buluyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaburgalarımızı koyuyoruz. Elimizle ovalayarak sosu iyice yediriyoruz. Sos artarsa üzerine dökebilirsiniz. Sosun az olmaması lazım.

Önceden ısıtılmış 180 C fırında 45 dakika pişiriyoruz. Bir bıçak yardımıyla bakın. Eğer kesimi kolaysa 15 dk. daha fırının üst kısmını açarak iyice kızartın. Bu süreçte dikkat edin kurutmayın. Fırından çıkarıp keserek servis edebilirsiniz. Yanına salata, patates kızartması yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder