29 Aralık 2014 Pazartesi

Fırında Limonlu Patates




Patates çoğu kişi tarafından sevilen bir sebze ama ben her şekliyle patates hastası biriyim :)

Malzemeler:

 5-6 adet orta boy patates
1 buçuk limon suyu
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
1 buçuk çorba kaşığı kekik (isteğe bağlı biberiye)
1 baş sarımsak

Patatesleri orta büyüklükte doğruyoruz. 3-4 dakika tuzlu suda kaynatıyoruz. Haşlamıyoruz. Bu arada fırını 180C ye ayarlıyoruz ve fırn tepsisi de içinde kalacak. Tepsinin de ısınması lazım. Bunun amacı patateslerin tepsiye yapışmamasını sağlamak.

Yarı haşladığımız patatesleri süzüyoruz ve bekletiyoruz. İyice süzüldükten sonra bir kapta limon suyuyla karıştırıyoruz. Üzerine sıvıyağı, baharatları tuz ve karabiberi ekliyoruz.

Fırındaki tepsiye sıvı yağ döküyoruz. Sarımsakları (kabuklarıyla birlikte) ve patatesleri koyuyoruz. Yaklaşık 60-70 dk. kızartıyoruz. İlk 10 dk da tepsiyi sallayın ki patatesler yapışmasın. 20 dk bir hafif karıştırın, her tarafı kızarsın.

Sarımsaklar patateslerden önce pişer. Onlaır erken çıkarın ki yanmasın. Patatesleri de çıkarttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder