13 Aralık 2014 Cumartesi

Cevizli Kabak Salatası



Arada atıştırmalık için farklı bir lezzet... Hazırlayacağınız özel masalar için bence lezzetli bir meze çeşidi olabilir.

Malzemeler:

3 adet kabak
Süzme yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber

Kabakların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Yağsız tavada suyu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Ardında soğumaya bırakıyoruz.

 Kabaklar soğuyana kadar biz ayrı bir kapta yoğurt ve sarımsağı karıştırıyoruz. Tuz, karabiber, kimyon ve cevizi ekliyoruz.

Soğuyan kabakları hazırladığımız yoğurtla iyice karıştırıyoruz. Kabakların iyice soğuması lazım çünkü yoğurt sulanır. Daha sonra salatamızı yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Küçük parçalar halinde kesilmiş, kızarmış ekmeklerin üzerine sürerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder