20 Aralık 2014 Cumartesi

Brezilya Tavuğu


Gerçek adı bu mu bilmiyorum ama benim çevremdeki herkes bu isimle biliyor artık... Sıcak servis edilebileceği gibi soğukta yiyebilirsiniz. Bu arada en kısa sürede fotoğraf ekleyeceğim :)




Malzemeler:

 1 paket tavuk göğsü
3 paket tuzlu bisküvi (çizi)
3 paket yemek kreması
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 Soğan
1 diş Ssarımsak
Tuz, karabiber


Tavuk göğüslerini 2 ya da 3 e bölerek çok ince olmayacak şekilde bölüyoruz. Soğan ve sarımsakları doğruyoruz. Alüminyum folyonun üzerine yanyana tavukarı diziyoruz ve üzerine soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Tuz ve karabiber serpip sarıyoruz. Gerekirse iki kat alüminyum folyo ile sarın.  En az 3 saat buzdolabinda bekletin.

Bisküvileri elimizle toz olmayacak şekide ufalayalım. Kremayı yassı bir kabın içine dökün.
Buzdolabından çıkardığımız tavukları açıp üzerindeki soğan ve sarımsakları atıyoruz.

Tavukları önce kremaya daha sonra bisküviye arkalı önlü buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 20-30 dk pişiriyoruz. Bir bıçak yardımıyla tavuğun pişip pişmediğine bakın. Pişen tavukların üzerine rendelenmiş kaşarları serpiyoruz ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pilav, salata, patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder